mandag 31. mars 2014

Priklet litt

Hvert år er det litt skummelt å flytte ut i drivhuset planter som ikke tåler frost. Men før eller siden må man bare gjøre det, og i går var jeg såpass trygg på varmen i drihuset at jeg tilbrakte noen timer der inne mens snøen lavet ned som sedvanlig på denne tiden av året før vinteren gir seg for godt. I 20 varmegrader og med lydbok på øret hadde jeg ei hyggelig stund.
 Hva har vi her, tro? Praktspragle, -bare fire frø spirte, men det får holde. Bacopa, sådd i januar, vokser fryktelig sakte, men blir fine fyllplanter i krukker og kasser.Blodbeger i massevis, isop, -de gamle plantene som jeg har hatt i minst 20 år forsvant vinteren -10 og har ikke vist seg siden. Zinnia, en fantastisk blomst som jeg har fått stor sans for. Revehale. De er så spinkle at jeg ikke har turt å prikle dem. Tynnet bare kraftig i potta og avventer litt for å se om de klarer seg.
Lychnis, en hvit en, har jeg fått mer og mer sans for. Har hatt flere sorter og farger de siste årene. 
Har også hatt god spiring på tomat og paprika og priklet 8 tomatplanter og to paprikaplanter. Disse får stå inne på planterommet en måned til tenker jeg.
I morgen er det april, og da er det på tide å kikke litt i frøboksen min og finne fram aprilfrøene. På tide å så tagetes bl.a. skulle jeg tro.