lørdag 19. mai 2012

18. mai

Tok en fotorunde i går, men maskinen ville ikke laste bildene opp i bloggen min før i dag så her er noen glimt fra hage og drivhus dagen etter grunnlovsdagen.


                                        Gammelblodbegerne mine blomstrer stadig heftigere.
             Petuniastiklingene begynner å blomstre nå. Lite bladmasse foreløpig, men jeg lar det stå til.
                                           Frøsådde blodbeger begynner å strekke på seg.
            Sådde bacopa tidlig (var det allerede i januar samtidig med blodbeger, tru?) men viser ingen tegn til blomsterknopper enda.
Hagen er endelig snøfri, og jeg har begynt så smått å rydde i bedene.
Herlig å se friske skudd som stikker opp. Seiersløk, som jeg fikk  hos Tonemeia for noen år siden, sier hei, og takk for sist.
Blå valmuesøster er i gang den og.
Kvit scilla på haugen. Oj, her var det mye mose. Hva gjør jeg nå? Kalke, kanskje?
Lysegul iris er blitt såpass omfangsrik at jeg tror jeg deler den i år.
Noen aurikler er skikkelig langbeinte i år. Har dekket de bare stilkene med jord i dag. Får grave dem litt dypere etter blomstringa.
Hvem er nå dette? Fin og kompakt lita tue.
Elgen har vært her i vinter også, selv om vi ikke har sett den. Såvidt jeg kan se har den spist litt av en syrinbusk og hagtornhekken (Au! det stakk vel bra, er jeg redd!)
Tynn is på dammen i går ettermiddag!
Geraniumen (husker ikke hvilken) var grønn da jeg løftet vekk isen.
Det ser ut til at alle klematisene har klart vinteren godt. Denne kommer med rotskudd i tillegg til fine skudd på de tørre, men høyst levende greinene. 'Pink Flamingo' er det antakelig. Tror det blir fin klematisblomstring i år.
Klematisvirrvarr i epletreet. 'Brunette' er navnet. Blomstrer hele sommeren, altså både på gammel og ny ved. Sånt liker jeg!

Skiftende vær med sol, vind og regnbyger i dag. Men fint å være ute likevel. Har ryddet mer i staudebedene, og vært og kjøpt en sekk kalk. Vet ikke om det hjelper veldig mye mot mosen i bedene, men det skader sikkert ikke iallfall.