lørdag 5. februar 2011

Yndlingspellisen min er død. P. tomentosumHar fått og byttet til meg mange i løpet av de siste årene, og har virkelig blitt glad i disse plantene. Noen har forsvunnet underveis, og det er synd, men likevel litt greit siden det kanskje ble litt for mange å ta vare på etterhvert. Har ingen igjen med flotte farger på bladene og de fleste stjernene, som jeg ble ordentlig glad i, kastet jeg i fjor etter å ha oppdaget disse hvite lusene på røttene. Men på planterommet står mange flotte, kanskje litt mer hardføre pelliser som jeg snart skal frisere litt og gi ny jord.
Men så var det denne her. Det er den herligste pellisen jeg har hatt. Vidunderlig på alle vis. Måtte stryke den litt på bladene hver dag fordi den var så god å ta på og duftet så deilig. En svær plante som jeg hadde på stua året rundt etter at jeg fikk den som stikling. Må skaffe meg en ny, men jeg har ikke klart å finne ut hva den heter. Ville blitt veldig glad hvis noen kunne hjelpe meg med navnet slik at jeg vet hva jeg skal etterlyse, enten på Hagegal eller andre steder.

9 kommentarer:

 1. Kan dessverre ikke hjelpe deg med navn, men det var en skikkelig søt pellis.
  Trist når en misser planter som en er ekstra glad i.

  SvarSlett
 2. Jeg fikk jo noen stiklinger av deg i fjor! Kan jeg ha fått en av denne? Jeg mistet to av dem, men har fremdeles 4 igjen =)

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. http://www.lillegartneri.no/component/page,shop.browse/category_id,1/option,com_virtuemart/Itemid,26/

  Lenka vil ikke fønke, men iallefall - Lille Gartneri...Eneste jeg vet av med pellisutvalg.

  SvarSlett
 5. Jeg har vært innom Lille Gartneri og lett etter 'min' pellis, men har ikke funnet den. Det fins mange som ligner. Skal prøve å lage lenke og spørre på forumet. Bilde klarer jeg ikke å legge inn for jeg vet ikke hvordan jeg forminsker bilder.

  SvarSlett
 6. så herlig hårete! Nydelig bilde hvor solen skinner i håra :)

  Håper du finner den igjen.

  SvarSlett
 7. Hei, vil tro det er P. tomentosum du har mistet.
  Mange lekre primulaer å se her!

  SvarSlett
 8. P. tomentosum heter den, ja! Mange takk! Nå er det bedre sjanse for å få tak i en ny.

  SvarSlett
 9. P.tomentosum er herlig ja. Har alltid den blant mine ynglingspelliser, man bare MÅ stryke på den, rene harepusen med peppermynteduft ;)
  Den er ganske så vanlig så jeg tror ikke den skal være vanskelig å få tak i. Og er du glad i pellis så er pelargoniumnettet stedet å lete ;)

  SvarSlett