fredag 19. desember 2008

Magnarfrø i posten i dag. Var litt seint ute med ønskene mine denne gangen, men er storfornøyd med fangsten likevel. Den innsatsen den mannen gjør for artsmangfoldet i norske hager er uvurderlig.

Dactylorhiza majalis
Fritillaria pyrenaica
Fritillaria roylei
Fritillaria collina
Globularia cordifolia
Paeonia veitchi var. woodwardii
Penstemon fruticosus scoulieri albus
Penstemon rupicola hybrid
Penstemon sp
Pulsatilla alpina ssp apiifolia

Nå blir det staudesåing uti januar en gang. Skal forøvrig være litt forsiktig med å skaffe meg for mange flere staudefrø denne sesongen, for under snøen er det mange småplanter, både priklede og upriklede, å ta vare på til sommeren.

Nå står huset på hodet, føler jeg, og jeg vet egentlig enda ikke om vi kommer i orden til jul. De to siste vinduene som skulle skiftes i sommer er endelig kommet, og snekkeren kan kanskje komme på mandag. Sukk, dobbelsukk og trippelsukk! Skjønner ikke at jeg har holdt ut dette siste halve året med fagre løfter og venting. Da vi endelig fikk tak i en pålitelig snekker i høst etter å ha gitt opp de som egentlig var hyret til jobben, viste det seg at to av vinduene var 30(!)cm for korte. Fabrikken tok på seg ansvaret og lovte å produsere to nye i en viss fart. Det gjorde de forsåvidt også, men likevel tok det over to måneder før vi fikk fraktet dem hit. Og snekkeren kommer altså kanskje på mandag. Julaften er visstnok onsdag.....

Der var det sagt.

Har forresten fått testet nyvinduene i 20 minusgrader. Utrolig gode vinduer, og som natt og dag i forhold til de gamle, som forøvrig ikke var isolert skikkelig. 18 grader på kjøkkenbenken i vinter mot 6 på det kaldeste i fjor. Vi sparer nok en god del på oppvarming fra nå av, ja.

Akkurat nå er det mildvær. Snødybden er omtrent 20 cm, og det er flott sparkeføre for meg og Kajsa på gangveien.

Juleferien er forresten begynt. Ahh!