lørdag 30. april 2011

Nå skal snøen vekk

Tre økter med snøfreseren de siste dagene har gjort underverker i hagen. Plukker vekk is og snørester her og der, og overalt har plantene vokst under snø og is. Herlig vår!

Bar mark der jeg har gått med freseren. Flat mark er noe herk når man er lei av snø! I hagen vel og merke.
Rosenbuskene har jeg sluttet å binde opp om høsten. De legger seg flat og venter på beder tider, og er helt uberørt når de reiser seg opp igjen i april eller mai eller når snøen slipper trykket. Lettvinte roser!
Der, ja! Nå kan jeg starte sesongen!
Epletrærne ble godt beskåret av en elgfamilie i vinter. Svarte! Har aldri hatt dem så nært innpå meg før. Klematis og roser har de også jafset i seg. Usj!

Grønne blader overalt der jeg plukker vekk de siste snø- og isrestene. God overvintring i år. Yess!!
Auriklene har dukket opp. Bortimot vintergrønne. Det svarte på snøen er aske som jeg har tatt vare på gjennom vinteren til dette formålet. Hjelper på tininga.
Heuchera av mange slag. Og de har klart seg alle som en ser det ut til!!
Auriklene gleder seg over at snøen er borte, så godt som i alle fall. Nå gjør de seg klare til blomstring.

I dag har jeg gått over fuglekassene og fjernet gammelt og dessverre også muligens nytt reirmateriale. Håper at de starter opp igjen hvis jeg har ødelagt noe. I noen av kassene var det haugevis av svarte biller som hadde overvintret. Bra å få dem vekk før ny egglegging skulle jeg tro. Artig forresten at fuglene ser nytte av hårene som jeg napper av Kajsa. Det meste tar jeg vare på og hiver i søpla etter strigleøktene, men noe havner naturligvis i hagen og blir fint reirmateriale i fuglekassene.