torsdag 24. september 2009

Is

Jada. Det stemte! Holdt på å gå på ræv da jeg gikk ut på verandaen for å lufte Kajsa for siste gang i dag. Svarte!

Fare for frost i natt

Kan ikke si at det har klaffet helt med været den siste tiden. Ikke verst temperatur, riktignok, men stadige regnbyger -og særlig når jeg har noen timer fri og har lyst til å være ute. Og nå kommer frosten, garantert. I løpet av kvelden har skyene forsvunnet, det er stjerneklart og såvidt over null. Må nok fram med fiberduken og dekke til pellisene som enda står ute i krukkene sine. Uansett må de inn nå. Gleder meg til blomstring i vinduskarmene en stund framover nå før de går i vinteropplag på planterommet.
Mye fint å se i hagen enda, når jeg ser nøye etter. Her er noen vakre klematisbustehoder.

Noe av det mest eksotiske i min hage. Eplene modnes, og blir kanskje spiselige i år også. Artig!
Geranium med vakre blader. Blomstrene var blå, og er klippet ned for lenge siden, men den er like fin uten, synes jeg. Tror ikke jeg noensinne har funnet navn (på den heller.....)
Alchea ficifolia blomstrer enda. Artig navn som jeg klarte å lære uten videre. Ficifolia fordi bladene ligner fikenblader har jeg lest meg til, og det stemmer bra.

Ojsann. Her er de gode, gamle blodbegerne. De må kanskje inn i natt? Akter å overvintre dem igjen. Lever de til sommeren vil de gå inn i sin fjerde sesong i samme pølsa.
Heuchera ettellerannet. Oppdaget plutselig en blomsterstilk i dag. Litt seint, men...Den kommer vel sterkere til neste år.
Lang blomstring på denne Tiarellaen som jeg kjøpte hos Dragland i juni. Må kanskje flyttes litt fram i bedet, for den kommer litt bort der den står nå. Fin farge på bladene!
Tror nok at dette er blitt yndlingsgeraniumen min. Geranium phaeum 'Samobor' -brunstorkenebb heter den, tror jeg. Blomstrer for andre gang nå.
Dette skal, hvis jeg ikke har tulla for mye, være en 'Himalayense' mellom høstblader.
Nå har jeg gått en tur med Kajsa og slapper av med Andrea Bocelli.
Fridag i morgen. Håper på opphold slik at jeg får vært mest mulig ute. Har litt ugjort i hagen før frosten kommer for godt.