fredag 29. juni 2012

Iskald sommer

Jeg er egentlig ikke særlig interessert i tulipaner på slutten av juni, men siden våren var treg og sommeren hittil har vært kalld, med enkelte unntak, må jeg bare nyte dem etterhvert som de springer ut. Disse her blir vakrere og vakrere for hver dag. Husker ikke hva de heter, men rikelig med kronblader har de i allefall.
 Opprydding i drivhus og rundt omkring. Her skal potter og fibermattene vaskes. Ligger i bløt til i morgen så blir det lettere å få vekk skitten.
 Nydelig akeleie med store blomster har dukket opp. Hva heter du, mon tro? Har sådd den en gang, men ikke sett den i blomst før.
 Disse tulipanene er så stramme og fine der de står i nybedet. Kunne godt kommet litt tidligere. Kanskje plantet jeg dem for dypt?

Clematis Brunette har endelig kommet seg skikkelig etter skrekkvinteren for to år siden da den frøs helt ned til bakken. Nå har den masse knopper og slynger seg friskt i epletreet og oppetter veggen.

 En ny gudeblobst fra i fjor. Litt tidligere enn de jeg har fra før. Navn? Tja -får se i morgen om lappen står der enda. Kommer nok fra Magnar, såvidt jeg vet.
 Det ryker enda fra fatet som jeg bruker til å brenne avfall som ikke skal i komposten. I dag gikk rosegreiner og jord med rotlus(!!fra pelliser!!) opp i røyk.

Mens jeg holdt på med mitt var Kajsa på musejakt der hun sto bundet til treet innerst i hagen. Må ha vært fryktelig spennende, for hun holdt på i flere timer, og da jeg endelig hentet henne for å gå inn hadde hun gravd en meterlang gang innover en gammel kvist-/jordhaug. Det ble en tur i dusjen for oss begge i kveld.

Tre nyanskaffelser de siste dagene:
Begge blomstrer tidligere enn høstfloks så jeg regner med at de passer godt her.

Kjøpte ett i fjor høst gjennom en kjenning som hadde importert herdige trær fra Blomqvist i Finland. Da jeg nevnte for kona hans at det ikke ville sprette selv om knoppene igrunnen virket levende, kom de med et nytt til meg som han hadde spadd opp fra sin egen hage. Kjekt gjort! Får håpe dette klarer seg bedre.

 Fatter ikke at det skal være så kaldt nå midtsommers. Sol hele dagen, med ikke mer enn litt over 10 grader.
Gyselig før jeg tok konsekvensen og fikk på meg ullmakkoen og fora overtrekks. Men da ble det faktisk en riktig varm og fin dag likevel.
God natt!