søndag 12. juni 2011

Hålogalandstreff -snadder fra Magnars godtepose

Hålogalandstreff i skikkelig varmt sommervær denne gangen. Hadde grudd meg litt til å kjøre i to og en halv time i godt over 20 grader, sjokkert og uvant som jeg er med så høye temperaturer. Men med aircondition i bilen hadde både Kajsa og jeg det utmerket på turen, og da jeg fant en fin plass for henne i skyggen mellom bilen og noen trær rett ved huset til Magnar kunne jeg forlate henne i noen timer.
Utrolig interessant å vandre rundt å se i hagen til Magnar. Men å finne ut hva jeg skulle ta med meg hjem var ikke enkelt. Han har jo så mye, så det var om å gjøre å gjøre de rette valgene. Allerede nå angrer jeg på at jeg ikke tok meg enda bedre tid, men det går jo an å ta seg en tur senere. Eller lage ei bestilling eventuelt.
Men først må jeg få i jorda det jeg har fra før som venter på prikling og planting. Må jo ha plass til det jeg skaffer meg.
 Denne Calthaen er bare helt utrolig Ei svær tue. Står langt opp på ønskelista, men er ikke å få kjøpt(enda).
 Noen av oss på treffet. Magnar og Toril var som vanlig tålmodigheten selv og fortalte og forklarte. Rita var der i år også og denne gangen hadde hun søstera med.

                                           Primula palmata. Den måtte jeg ha!
                                 Anemone globosa, rød. Blir nok nydelig når den blir stor.
 Fritillaria camchatcensis. Har til og med en liten blomsterknopp! Yess!
 Smilacina stellata. En artigkar som Magnar grov opp av grusbedet og gav meg. Snillingen!
I tillegg kjøpte jeg

Erodium macrodenum
Anemone prattii
Corydalis panda
Polemonium borealis
Dictanus -Askrot, endelig!
Hybridreinrose ( på kjøpet). Skal prøve den under grana der det som regel er knuske tørt.
 Scorpio hadde med seg noen veiser. Denne blå hvitveisen har jeg ønsket meg lenge, og nå er den min!
Var innom Plantasjen før jeg dro hjem og kjøpte denne Carex morr. 'Variegata'. Blir nok fin -hvis den klarer seg hos meg....


I morgen må de i jorden. Iallefall foreløpig... Så tar jeg meg en tur på hytta. Skal bli godt å komme ned til fjorden i varmen.

29 grader på torsdag og ikke langt unna de neste dagene. Varmerekord så tidlig på sommeren visstnok. Det svinger fort her i nord! Men det er bærre lækkert!