tirsdag 12. juni 2012

Gamle petuniaer

Så flotte petuniaer har jeg aldri hatt før. Viser bare at med god pleie, nok vann og gjødsel blir blomstringen overveldene. Tok inn kassen i høst etter at mange frostnetter hadde tatt livet av de fleste sommerblomstene. Plantene i denne kassen, som hang beskyttet ved inngangsdøra, ville liksom ikke bukke under, og jeg ble så imponert over stayerviljen at jeg tok den inn, og der har den stått under plantelys sammen med pellisene i vinter, og siden i drivhuset. Har ikke skiftet jord, bare fylt på litt kukompost på toppen. -Og så har jeg tatt stiklinger og fått mange flere planter:
'Sophistica Lime Bicolor' er en flott tofarget petunia, men av og til blander fargene seg og blir grumsete rødbrun. Mystisk!
17. november 2011 tok jeg dette bildet av blomsterkassen før jeg satte den inn på planterommet.
Slik så det ut i fjor sommer. Revehalene tåler ikke frost og er ikke med i år. Ikke er det plass til flere blomster heller så kraftige de gjenværende plantene er blitt i år. Fin erfaring å ta med seg.

Ikke noe å skryte av dette været vi har for tiden. Kjølig og grått, men likevel fint å være ute i hagen i ettermiddag. Har begynt utplanting av sommerblomster, og er stort sett ferdig med stuebedet.