mandag 24. mai 2010

Våronn -endelig

Så er jeg endelig kommet i gang med våronna. Trengte ikke å åpne kompostbingen for å ta i bruk godsakene, for den klarte jeg å sneie borti med freseren da jeg skulle fjerne snøen tidligere i vår.
Har gruet litt til å flytte rødbjørka, men mota oss opp i dag og grov den opp med en så stor jordklump som vi kunne handtere og flytta den noen meter bakover. Gikk ganske greit, men hvordan den klarer flyttinga vil vise seg utover sommeren. Nå er den i alle fall ikke i veien når jeg skal rygge med tilhengeren full av hestemøkk eller kompostjord fra avfallselskapet.
Har bundet den godt fast til stokker som vi slo ned før vi fylte på jord. Nå er det bare å håpe på at den vil lage nye sugerøtter faderlig fort. Gubben har fått i oppdrag å vanne den godt daglig, så da har den kanskje en sjanse til å klare seg.

 Flyttet ett av epletrærne i samme slengen. Det sto plassert litt for nært trappa, slik at vi stadig kom borti og brekte greiner. Utrolig at de to epletrærne har klart den begredelige vinteren. I likhet med de fleste buskene sto de med grønne blader da den første snøen kom først i oktober, og dette treet som vi har flytta ble tvunget overende av tyngden. Jekka det opp igjen slik at det har stått rett i vinter, men masse røtter ble sikkert slitt av, så jeg var ikke redd for at jeg skulle forstyrre det mer da vi flyttet det nå. God sprett på alle kvistene.


Har også fått tømt og rengjort dammen i helga. Godt å høre lyden av rennende vann igjen!
Bak benken de tre rødhyllbuskene. Har fryst bra tilbake i vinter, men nå har vi klippet vekk alt dødt, så de ser ikke så aller verst ut likevel.

Det er bra ekkelt å rydde opp i staudebedene i vår. Utrolig lite sprett foreløpig, så jeg frykter at jeg har mistet veldig mye. Men auriklene er uberørt og kommer snart i blomst heldigvis.

Den oppstammede sibirertebusken har også klart seg godt og kommer med grønne skudd nå. I bakgrunnen storbedet hvor det foreløpig er lite liv.
10-12 grader i helga og fint utevær når man bare kler seg godt. Ull innerst er tingen på kjølige maidager!

Hva som er kommet i blomst pr i dag? Ingenting! :-((