torsdag 28. juli 2016

Julibilder


Nå har vi vært på hytta ei uke, men i dag måtte vi hjem en tur for å se til hus og hage, vaske klær, hente post og klippe plenen. Det første jeg gjør når jeg har vært borte en stund er å ta en runde i hagen. Og mye har skjedd her på noen dager. Det har vært høye temperaturer. Over 20 og bortimot 30 grader flere dager, og i går var det et voldsomt tordenvær med styrtregn. Var fint å sitte under tak på hytta og oppleve sommeruværet.

 Hjemme har disse nydelige tusenfrydene kommet i blomst 
Rosa Ritausma har så smått begynt blomstringa. Fantastisk rose som har breiet seg veldig de siste årene.
 Ritausma og martagonliljer
 Ved dammen har krypfredløs startet blomstringa
 Sanguisorba på haugbedet
 Denne har fått lov til å overta på toppen av haugbedet. Har spredt seg med frø i mange år, og det er elt i orden. Symphyandra ettellerannet er navnet. Ligner blåklokker, men er likevel ingen campanulaer, pussig nok.
 Her, derimot er det noen campanulaer. Storklokke og kinaballblom
 Geranium pratense. 'Pink Splash', ser det ut som.
 'Splish Splash'
 En lav lilje dukket opp under peonene i sommer. Mistenker jordrottene for flyttinga. De har jo vist seg å omkalfatre både det ene og det andre her i hagen. 
 Nå blomstrer alle peonene og martagonliljene
 Noen bilder fra bedene. Her plantes det tett.

 En mørk, fin potentilla. Tror det er Potentilla sp ex Tibet som jeg sådde for fire år siden. Fant frøene i Den Omreisende Frøboksen på Hagegal
 Geranium med store, flotte blomster. Geranium x magnificum, julistorkenebb.
Endelig, etter mange, mange år blomstrer namdalsrosa ute foran drivhuset. Halvparten av rosa har kommet inn i drivhuset med et rotskudd, er dobbelt så høy, og har blomstret på våren i flere år. 
Varmt og godt i dag og, men veldig fuktig luft. Ble søkk svett da vi gikk en tur i ettermiddag, og det var ikke fordi vi gikk spesielt fort. Narviktur i morgen. Det blir bra.