onsdag 30. september 2009

Fisketur i snøslaps

Stakkars gullfisker som har hutret i kulden de siste dagene! Kajsa og jeg var og fanget dem nå i ettermiddag for å slippe dem inn i det nye og mye større akvariet som jeg har klargjort inne på stua. Fant alle, men en av dem er framdeles ute, for han ble skvetten etterhvert som jeg gjorde mislykkede forsøk på å få tak i han. Så ble det skjømt og håpløst å få øye på en mørkflekket gullfisk som gjemte seg mellom steiner og under lauv. Får lokke ham fram med mat når det lysner i morgen.

Kajsa er utrolig opptatt av sine venner. Her blir de gradvis tilvennet romtemperatur.


Har for sikkerhetsskyld tatt blodbegerne inn, og fant en ledig plass i vinduet.

Noen av pellisene i drivhuset. Har satt på litt varme i tilfelle temperaturen går langt under null. Skal flytte dem inn på stua, men må vel vaske vinduene først....Synes disse pellisene med enkle blomster er utrolig fine! Og så dufter mange av dem deilig!
Er litt bekymret for ett av epletrærne, for i og med at de fikk all den tunge snøen mens alle bladene framdeles satt på ble trykket så stort at det er i ferd med å velte. Grunnen er kanskje ustabil etter vann- og kloakkgravinga for noen år siden. Tror jeg flytter treet til neste år, selv om det er i største laget, kanskje. Røttene er nok skadet, så da kan jeg likegodt benytte anledningen.
Spiste et eple som hadde falt ned i snøen. Det var surt og friskt og smakte nydelig! Og så var det mitt!
Her er potetlandet mitt! Ikke særlig fristende å ta opp poteter under slike forhold, men det er kanskje bare å hyre på seg og få det overstått.
Nå har jeg høstferie, faktisk. 2 dager + helga. Ikke verst!