torsdag 31. mars 2016

Marsbilder

Akkurat da jeg hadde forhåpninger om at våren var i sikte ettersom snøen begynte å trekke seg tilbake fra veikantene, og grusen på gårdsplassen så smått dukket opp hist og her fikk vi et svært snøfall som satte tininga tilbake noen dager. Her er vi i ferd med å tømme verandaen for snø. Datoen er 20. mars.


I drivhuset kommer nysnøen til nytte. Satte staudesådden inn for en stund siden og pottene har tint og trenger fuktighet. Så slipper jeg å bære vann foreøpig i alle fall.

Har ikke sett en eneste mus eller jordrotte denne vinteren, heldigvis. Ser av og til elgspor på eiendommen, men de holder seg på god avstand fra huset, så epletrær og klematis har fått stå i fred for dem. Stor var derfor forskrekkelsen da jeg oppdaget at harer har vært og forsynt seg godt av alle epletrærne. Det er ikke så farlig med de to eldste, for de er såpass høye at de har nok greiner å ta av, i alle fall for en liten gnager. Disse unge og lavere trærne har fått store skader. Burde ha bundet dem opp og dekket dem til...

 Juhu! En meter bar mark på sørsida, og løkene spretter opp!! Blir så glad når jeg ser at det livner til så fort snøen trekker seg tilbake. Måtte det bare gå fort i år.


I vinduskarm og på planterom går utviklingen sin gang. Pellisene har kommet i god vekst, og Mårbacka, eller er det Dronning Ingrid blomstrer på den greina jeg lot være da jeg klippet dem ned for en måned siden.
Har priklet chili og paprika. Nå får de vokse i stuevinduet foreløpig.
Denne paprikaplanten har stått i kjøkkenvinduet i ett år nå. Mistet noen blader i vinter, men har kviknet til, er begynt å vokse, og har allerede blomstret.
På planterommet vokser februar- og marssådden jevnt og trutt. Må snart prikle litt igjen, ser jeg.
Blodbegerplantene i pølsa har begynt å strekke seg skikkelig. Tok noen stiklinger her om dagen og satte i jord slik at jeg forhåpentligvis får noen flere planter.

I dag er det torsdag etter påske, sola skinner og temperaturen er oppunder ti grader. Skulle tatt meg en tur på ski, men jeg tror jeg venter til helga. Har tenkt oss på hytta og da skal vi ta oss en tur har vi bestemt.