søndag 14. april 2013

Det våres

De siste dagene har det vært et alldeles nydelig vær med sol fra så godt som skyfri himmel. Mye snø enda, men den synker stadig sammen, og i går dukket sannelig toppen av den oppstammede sibirertebusken fram. Nå går det rette veien!
Rart å tenke på at jeg har laget stier i vinter og rusler så høyt over bakken når jeg skal i drivhuset. Her er busken i juli i fjor. Guri, som jeg gleder meg til sommeren!
Har enda en del planter inne under lyset, men etterhvert som de er prikleklare har jeg tatt dem ut i drivhuset og priklet dem. Her er petunia, Nicotiana og en staude med svart merkepinne. Tror det er en Delphinium.
Jeg fikk tak i fire hylleknekter på gartneriet og har skrudd opp to av dem i hjørnene på bakveggen. Heldigvis har jeg tatt vare på rister fra gamle kjøleskap og komfyrer, og de kunne jeg bruke for å forlenge hyllene jeg hadde fra før. Måtte binde dem opp i forkant for å stabilisere dem. Nå vil jeg få plass til flere plantebrett, og det trengs. 
Taklys er godt å ha selv om kveldene stadig blir lysere.
Nå har jeg flyttet frostvakta og satt minimumstemperaturen opp til 10 grader. Veldig stabil nattetemperatur der inne nå.
I går tok jeg gardintrappa og fikk tømt alle fuglekassene, så nå er alt klart til ny reirbygging for kjøttmeis, blåmeis og svartkvit fluesnapper.