onsdag 28. april 2010

Drivhuset så smått tatt i bruk

Når vi får det sedvanlige tilbakeslaget og våkner til snødrev og nye ti cm snø før den gamle har forsvunnet er det livsviktig for trivselen å ha et lite drivhus i hagen der jeg kan kjenne duften av jord og vår. I går kveld hadde jeg min første prikleøkt der ute. Nå har Rudbeckia hirta var. pulcherrima 'Prairie Sun'Rudbeckia hirta var. pulcherrima 'Cherry Brandy' Nicotiana, Malope trifidaPetunia x hybrida 'Double Cascade Orchid Mix', Petunia 'Glorius' og  Lobularia maritima 'Pastel Mix' fått hver sine potter og sin første natt utenfor planterommets lune og trygge vegger. Satte for sikkerhets skyld varmen opp litt og dekte brettene med fiberduk. Nede i seks grader i natt. Fine forhold med andre ord. Nå må jeg antagelig vente ett par dager før jeg fortsetter pga lange dager på jobb.
Aprilfrøene spirer godt der de står på spisebordet, og hver dag flytter jeg små beger med nyspirte inn på planterommet.

Og i vinduskarmene blomstrer stadig flere av mine overvintrede pelliser. Så spennende å se blomstene, -spesielt siden jeg slurvet med navneskiltene da jeg tok dem inn i høst.
Mandag sendte jeg de siste stilingene jeg hadde fått røtter på etter nedklippinga i februar. Håper de kommer fram i god behold. Litt treg postgang for tiden pga vulkanasken fra Island, men jeg pakket godt, så det burde gå bra.

Fytterakkern som det snør nå! Ja,ja, ikke noe å gjøre med det:-)