mandag 19. mai 2014

Vi raker og rydder

Endelig kom varmen! 19 grader da jeg kjørte hjem fra skolen i dag. Nå tørker det fort opp etterhvert som snøen forsvinner. Hadde noen fine timer i hagen, gubben og jeg, han med raking, og jeg med rydding i bedene.
 Ett par dager til nå så kan vi tømme og rense dammen før vi fyller på nytt, friskt vann og setter ut Manniken Pies. Det blir fint. Gleder meg til lyden av sildrende vann.
 Synes denne stripete krokusen er så fin
 Kajsa på musejakt
 Endelig fikk hun grave i hullet sitt i utkanten av hagen. Like spennende hvert år
 Angelica gigas, rødkvann. Den blomstret i fjor, og da regnet jeg med at den ikke ville komme igjen, men den tar tydeligvis en sesong til. Er kanskje ikke monocarp likevel?

 Veisene er klar til blomstring
 Puschkina er en nydelig liten vårblomst
En corydalis kom også i blomst i ettermiddag. Nå går det fort!
Musa har ødelagt en god del i vinter, og her er noen geraniumstilker som lå løse i en ball
Flere baller med løker og saftige røtter har jeg funnet i bedene. Plantet disse og geraniumstiklene i en av pallekarmene, så får jeg se hvordan det går. Tror det er småløk av scilla, krokus og liljer musene har samlet i vinter og lagret i baller kledt med gress,irisblader og andre tørre vekster som har egnet seg. Ble litt irritert da jeg så hvordan de hadde herjet under snøen i vinter, men sant å si er jeg mest imponert over alt de har fått til uten at vi har visst om dem. Det skal være plass til alle her på denne kloden, også små mus som gjør så godt de kan, akkurat som vi.