søndag 4. august 2013

Så var det plutselig august

Et fryktelig tordenvær for over Troms i formiddag mens vi vasket og pakket litt på hytta for å dra hjem for noen dager. Regnet igrunnen med dette synet hjemme i hagen:Disse delphiniumene, som jeg sådde for noen år siden, er utrolig vakre med sine minst over to meter høye spir og fem cm store blomster, men nå må jeg gå i tenkeboksen. Tåler de ikke et skikkelig skybrudd etter at jeg har skoret dem opp opptil flere ganger i sommer kan jeg k a n s k j e ikke ha dem. Forferdelig synd hvis jeg må grave dem opp og hive dem på komposten, for vakrere riddersporer har jeg aldri sett. 'Centurion Rose' er navnet.
Lychnis coronaria, som jeg sådde i fjor. Et fyrverkeri på stive stilker. Oj, denne er en vakker to-åring!
En pjusket nellik foran en av mine yndlinger; Matrem..:-)
Lychnis - sammenplanting bare på grunn av navnet og i full fart. Vesuvius på tredje året ,-trodde den var to-årig.... Orange og rosa blir aldri riktig, men ok. Elsker dem begge!:-)
Denne her blir jeg ikke klok på. Har sådd den selv, så det er en av mine ektefødte, men selv en mor kan ikke si at barnet er vakkert i dette tilfellet. Men, -den står nå der, og kommer igjen år etter år, så den får bli. Men hvem er du, og hvor kommer du egentlig fra?? Phlomis, har jeg funnet ut etterpå. Kjøpt frø og sådd selv. Den er jo faktisk ganske fin....
 Cremantodium ett-eller-annet. Denne dukket opp i dag da naboen, en monsterridderspore hadde veltet...Hadde igrunnen lurt på hva de svære bladene var for noe. Men så forsvant de i alt det andre...;-)
 Gentiana.. Har aldri vært noen skjønnhet, og heller ikke i år med lite regn og forholdsvis høy temperatur.
 Har to krukker med skaugumbegonia. Overdådig blomstring i år også! Flotte planter!
Ikke spesielt glad i petuniablomstringa i år. Disse tåler ikke en eneste dråpe regn og er for det meste lite pene. Ja, ja...