søndag 18. april 2010

Nå tiner det fort

Blir så utålmodig etter at snøen skal forsvinne på den flate tomta mi når jeg ser barmark overalt der landskapet skrår litt. Har tatt noen runder med snøfreseren for å hjelpe til litt, og det er en stor fornøyelse å sende råtten snø til himmels og ned i bekkedalen. God varme og et vinddrag har satt fart på tininga, og her surkler vann overalt. Herlig!

Har satt på varmen i drivhuset, og nå må jeg bare få temperaturen til å holde seg over null før jeg flytter plantene ut. Minus en halv i natt så jeg da jeg var og sjekket. Må skru termostaten opp litt, tydeligvis.

Priklet vårløk, tomat, blodbeger og cosmos. Hadde lyst til å vente med resten til jeg kan stå i drivhuset og søle, men da må jeg bli sikker på at temperaturen holder seg på plussiden.

Har sendt noen pakker med pellisstiklinger som antagelig måtte sendes med bil siden flyene ikke går som de skal. Synd hvis de ikke kommer fram i tide og blir ødelagt. Vi får se. Har noen flere stående hvis de ikke klarer reisen.

Et yrende fugleliv for tiden. I tillegg til kjøttmeis, blåmeis, bjørkefink og grønnfink, som har vært her hele vinteren, har jeg fått besøk av dompap og svarttrost. De siste kan jeg ikke huske å ha sett heromkring før. Trivelig!