søndag 9. september 2012

Flere septemberbilder

Disse liljene var så fine i solskinnet i dag at jeg måtte ta noen nye bilder. Over 20 blomster talte jeg i dag. Det blir nok flere til neste år, for den setter stadig sideløker som kommer med blomster temmelig fort.
Og her er liljene som jeg syntes var stygge da de blomstret for første gang for to år siden. Over 50 blomster har de nå, og i dag synes jeg de er vakre der de står og skinner i solveggen. Tror jeg beholder dem likevel!
Fra en annen vinkel. Nå har sola forsvunnet, og fargene er blitt mer duse.Det er nok en tigerlilje av noe slag som begynner å komme i blomst ved dammen. Lilium tigrinum 'Pink' er navnet.
Nå er blodbegerne flotte. Overvintret dem i krukka så denne er to år gammel. 
Carolinafloks har blomstret ei stund. Jeg har så altfor mange blå eller lilla blomster i hagen og kjøpte denne i sommer som egentlig skulle være kvit, men den er tydeligvis feilmerket. Ja, ja, jeg får heller håpe at malvaene kommer tilbake etter å ha kvilt en sesong.
Denne raringen fikk jeg i fjor. Allium 'Hair'. 
Heuchera med litt utydelige tegninger. Har prøvd meg på flere varianter som har forsvunnet etterhvert, men nå har jeg bare denne og mange rent grønne igjen. 
Disse akeleiene kom ikke i blomst i år heller, men er nå i allefall mye kraftigere enn de var i fjor. Til neste år er de kanskje klare til å komme med blomster.
Endelig er ripsa så godt som moden. Kan nok plukke dem om noen dager.

Fint vær denne helga også, selv om temperaturen har sunket mye. Neppe over 10 grader på det varmeste, men fint og stille.
Nysnø på fjelltoppene i løpet av natta. Grøss!