onsdag 5. oktober 2011

Noen flere oktoberbilder

Nå må jeg vel regne med at den første snøen er like om hjørnet, så jeg er godt i gang med opprydding etter sommersesongen.
 I helga tømte og spylte jeg verandakassene, men siden blomstene enda var så fine hadde jeg ikke hjerte til å hive dem i komposten, så nå tilbringer de sin siste tid i bedene rundt omkring der det var plass. Fint med litt blomstring på bakken nå på tampen.
Gullfiskene svømmer enda rundt i dammen, men nå må de nok inn. Vasket og gjorde akvariet klart i ettermiddag, så nå er det like før jeg kan hente dem inn i varmen. Blir fint å få fiskene inn i stua igjen.
                                             Kinasøteknoppene blir stadig større, men har ikke åpnet seg enda. Er så spent på å se dem i blomst. Nå må de skynde seg! Skal visstnok komme snø til helga.....:(
                           Enda en aurikkel har funnet det for godt å glede meg med en liten høstblomstring.
                   Hører stadig lyden av sølvbjeller når jeg er ute i hagen. Det er flokker av sidensvanser som farer hit og dit og beiter på trærne. Vakre fugler!
                  Nå i høst har jeg fått meg et hageskur! Kjøpte et byggesett fra Maxbo og satte det opp på noen dager like ved drivhuset. Perfekt! Nå blir det litt enklere å holde orden på redskaper og potter og alt som ikke har plass i drivhuset.
                     Absolutt siste liljeblomst for denne gangen. Rød og fin lyser den opp blant geranier.
 Synes denne delphiniumen er flott, spesielt den hvite, som egentlig er kremhvit. Sådd i år, faktisk, og har blomstret lenge.
Regnbyger og noen solgløtt i dag. 6-7 grader, tror jeg. Og i fjellene er det snø på de høyeste toppene.

Fine høstfarger

                                                        Kvitrogn og heggesøtmispel
                                  Sibirhagtorn har mistet de fleste bladene, men har dekorative bær
                                           I går hadde jeg besøk av en stor flokk sidensvans som beitet på hagebær. Jeg er usikker på om de likte disse noe særlig, for de fleste henger enda på buskene.
                                              Ripsbuskene har flotte farger nå
                                                                  Spirea (japonika?)


                                                               Fine farger på haugen

                       Rosa majalis 'Flore Plena', Jomfrurose avslutter alltid veksten i tide og får dermed aldri frostskader. Nå er det svært tydelig hvordan den har satt rotskudd og invadert naboroser på begge sidene. Den burde egentlig fårr en plass helt for seg selv der den kan breie seg uhemmet. Lurer på om jeg skal la den danne et buskas i trekanten ved veien. Et prosjekt for neste år tror jeg.
                         Fine farger på haugen for tiden. Rogn, aronia og rosa pendulina bl. a..

5. oktober og vi har såvidt smakt frost. Fredag i forrige uke var det rim på plenen om morgenen, men foreløpig har ingen sommerblomster tatt skade. Uvanlig med full blomstring i oktober! Gjødslet litt og plukket visne blomster i går:-) . Mat må de jo ha så lenge de står så fine!