onsdag 13. januar 2010

Nytt år, - ei lita oppdatering


Julaften. Kajsa har fått sløyfa på og gleder seg til alle pakkene vi skal åpne på ettermiddagen. Som vanlig skaper helikoptrene julestemning når de flyr i stjerneformasjon gjennom fylket. Tilbake over flyplassen slipper de ut lyskuler. Da er det jul!


Andre juledag bar det til sol og varme. Herlig å slippe mørke og kulde noen dager! Luksusliv på Amadores på Gran Canaria.
En tur til Lofoten før jeg dro hjem. Der var sola kommet tilbake. Hadde den inn av bilvinduet i en time da vi kjørte hjem. Da er den på tur hit også! Herlig!På planterommet har Mårbacka kommet med blomster selv om jeg skar alle pellisene godt ned da jeg satte dem inn før jul. Triveli, men jeg bør kanskje fjerne den for å få kraftigere vekst. Blodbererplantene vokser jevnt og trutt, og nå er det vel ikke lenge til jeg kan begynne å ta stiklinger. Skal likevel så noen frø. Bare for å se om jeg får til spiring og vekst denne gangen også.
Det beste med januar er at lyset kommer tilbake, og at jeg igjen kan se framover og glede meg til vår og sommer. I mellomtiden er det godt å rusle litt rundt på gartneriet og plukke ut noe vakkert å ta med hjem! Primula og tulipaner! Mine yndlinger!

Må sukke litt til slutt: Regn de siste dagene har gjort det utrivelig rundt her. Jeg foretrekker snø og frost i moderate mengder når det først er vinter.