tirsdag 14. februar 2012

Fra planterommet

Nå begynner spirene av Asarina, Blodbeger og Bacopa å strekke seg under plantelyset. Ikke lenge til de er prikleklare.

                                      
 Blomstene på denne petuniaen, 'Sophisticated Lime Bicolor' har blitt klarere i fargen i det siste. Mye gult på denne. I høst fikk de stort sett mest grumsete farger, mens de var rene og klare om sommeren. Pussig! Skal snart ta stiklinger, for denne vil jeg ha flere av til sommeren.

 Synes disse er søte. Forskjellige nyanser av rosa. Frø fra frøboksen i fjor.
Blodbegerplantene i krukka har vært litt plaget av lus i det siste, så der må jeg passe på. En dusj av grønnsåpevann innimellom ser ut til å hjelpe godt.

Vi har endelig fått litt mer snø, og har kunnet bruke snøfreseren to ganger i vinter. !0-20 cm kom i løpet av helga, og det var godt, for det var ikke rare snødekket vi hadde fra før. Temperaturen var nede i -30 i løpet av noen dager i forrige uke, mens den nå har steget til behagelige -7. Rene påskestemningen de siste dagene, og i helga hadde jeg min første skitur i vinter. Endelig!

Nå venter jeg på den andre Frøboksen, -nr.1. Blir spennende å se om den inneholder noen staudefrø som jeg kan ha lyst på. Sommerblomsterfrø har jeg nok av -tror jeg:-)
Har noen staudefrø liggende som må såes og settes ut nå, og jeg vil helst gjøre meg ferdig med staudesåinga når jeg først er i gang. Blir nok ikke så lenge til nå.