tirsdag 21. august 2012

Høst, men høysommer i hagen

Synes verandaen ble fin etter at jeg skiftet farge fra rødt til hvitt i sommer. Og det ble jo litt nusselig med disse verandakassene. 

 Og gult er nydelig i kombinasjon med lilla.
 He, he, jeg var så uheldig å knuse glasskula på toppen av denne plantestøtta, og i mangel av bedre fantasi laget jeg en erstatning slik at frosken på toppen ikke skulle henge i tomme lufta. Aluminiumsfolie får gjøre nytten i år mens jeg pønsker ut noe bedre.
 Riddersporer som jeg sådde for to år siden. Svære blomster som går overende når jeg vanner, men heldigvis satte jeg støtter som de fleste vokser gjennom, så de fleste har holdt  seg oppreist. 'Centurion Rose' er navnet, og jeg fant frøene i Frøboksen.

 'William Baffin', en kanadisk klatrer med skarp farge, blomstrer fint nå.
 Denne peonen blomstrer vanligvis i begynnelsen av juli, men i år er alt 2-3 uker seinere.
 Polstjärnan er full av blomster i år. Har blitt tre meter høy nå.
 Ja, de kan nå bare si hva de vil om Clematis Brunette, men hos meg blomsrer den hele sommeren både på gammel og ny "ved". Den frøs helt ned til bakken helvetesvinteren i 2010, men kom seg godt, og nå er den i hvert fall to meter høy.
 Nydelig duft av skjærsminen nå. Fin busk!
 Ritausma får stadig flere blomster. Den fineste av rosene mine, uten tvil!
Blodtopp og busknellik har havnet i lag ved en tilfeldighet og det ble fint, synes jeg. Tørt i bakken og det er vel derfor blodtoppen er så lav her. I storbedet er den dobbelt så høy, men der har den ikke fått skikkelig farge enda.

Nå er ferien over, og jeg har vært to dager på arbeid. Ganske greit egentlig, selv om jeg hadde tålt noen uker til....
De to siste ukene har vært fine uten regn og med lite eller ingen vind. Vi har fått beiset verandadekket og satt møblene på plass. Sent men godt.
En liten tur på fjellet i dag. Noen multer ble det, men er vi heldige og ingen andre finner stedet, får vi oss noen liter om ei uke, for der var mye stor og fin kart. Krysser fingrene!