mandag 28. september 2009

Snø

Ampelen utenfor verandadøra har fått en skikkelig snøhatt i dag.
Utsikten fra kjøkkenvinduet i dag. Vi er ikke helt klare for vinter verken hagen eller jeg. Ved drivuset er restene etter omplantingen av pellisene som jeg drev med i går. Nå står de fleste i egne potter i drivhuset, men det ble så utrivelig i regnværet i går at jeg avsluttet uten å rydde opp etter meg. Får vel flere sjanser før vinteren kliper tak for godt...

I går plantet jeg om de siste liljene som har stått i skyggen. Ventet ikke på at de skulle blomstre, og det var jammen flaks, for nå får jeg iallefall litt glede av dem. De hadde masse småløker langs rotstilkene. Undres på om de var plantet for dypt, eller om det er normalt. Nå er de plantet litt grunnere enn før, og vil få mange flere soltimer, og forhåpentligvis litt tidligere blomstring.

Trodde ikke det var sant i formiddag da det evinnelige regnet vi har hatt i september gikk over til snø. Og det gir seg ikke. Heldigvis har jeg gode sommerdekk på Raven min, så bilen sitter bra på veien, men etter hva jeg hører har det vært kaotiske tilstander i trafikken i dag.
Det meldes fremdeles regn, og nå håper jeg at det slår til, for i morgen skal jeg på langtur....
Med sommedekk.....