fredag 2. oktober 2009

Alle gullfiskene i hus

Endelig er alle gullfiskene inne i varmen etter fem måneder i frihet ute i dammen. Måtte tappe ut noen hundre liter vann og fjerne masse lauv med hoven før den siste endelig kom fram og lot seg fange.
Nå finner de seg godt til rette i akvariet på stua. De er blitt noen skikkelige feitinger i løpet av sommeren. Har tydeligvis hatt godt med mat utenom foret vi har gitt dem. Tok inn pumpa i går, og da jeg åpnet den viste det seg at det krydde av noen røde, marklignende skapninger. Sikkert larver av ett eller annet insekt som muligens overvintrer i vann. Disse var litt uheldige og havnet i akvariet, -og vips var de borte.... Nam nam!
Tror nok at den altfor tidlige snøen har skapt fortvilelse for fuglene også, for da jeg hengte opp frøautomatene mine her om dagen ble jeg invadert av hysteriske småfugler. 5 liter solsikkefrø forsvant første dagen, så den 25 kg - sekken jeg kjøpte på Felleskjøpet og som skulle vare en stund blir fort tømt skal det fortsette slik. Får håpe at flere i nabolaget starter foringa slik at ikke alle kommer hit.
Frost i kveld også. Nå har jeg skiftet over til vinterdekk, så nå kan vinteren bare komme. Men jeg håper på mange milde dager framover, for jeg har enda mye ugjort i hagen.
The Kinks på tv akkurat nå. Hyggelig med musikk fra min ungdomstid. Må nok vente litt med å legge meg. Greit det. Lørdag i morgen..