tirsdag 2. april 2013

Forsiktig drivhusstart


Nå har jeg hatt varme der inne i ett par uker, og temperaturen har holdt seg godt over minus, så i dag bestemte jeg meg for å sette de første plantene ut. Hadde ei trivelig stund på ettermiddagen med prikling av de fire første staudesortene mens jeg hørte Lasse Lindtner lese ei av bøkene om Varg Veum. Det ble som vanlig en del planter til overs. Mulig jeg legger dem ut på bytteringen på Hagegal, for det er synd å hive flotte småplanter. 
De siste ukene har det kommet vanvittige mengder snø, og jeg må si at jeg er bra lei av å måke og å holde stien fram til drivhuset noenlunde farbar. Men med snø helt opp til taket er drivhuset godt isolert i det minste. Har koblet ovnen til en timer som slår strømmen av på morrakvisten og på igjen i kveldinga. 
Har fungert utmerket hittil, men jeg har likevel bestilt frostvakt sånn for sikkerhets skyld.
Det snør og det snør, og skal visst ikke ta slutt de første dagene i alle fall. Når jeg ser ut av stuevinduet her jeg sitter godt ned i stolen ser jeg faktisk ikke annet enn tretoppene og en myk og fin snøhaug. Vi må nok ta spaden og måke litt så vi ikke mister utsikten:)
Det er et yrende fugleliv i hagen, og jeg må fylle opp fuglemateren i rødbjørka nesten daglig. Jeg har aldri hatt så mange gråsisiker som i år, og i tillegg er det en del gulsisik, granmeis, bjørkefink, kjøttmeis, blåmeis og dompap. Enkelte vintre har det vært store flokker grønnfink her, men i år ser jeg bare en og annen. En enslig svarttrost og en flaggspett er også her og spiser daglig. Trivelig med fugleliv i hagen!