lørdag 22. mars 2014

Forsiktig innflytting i drivhuset

Nå har jeg hatt varmen på ei uke godt og vel, og synes at jeg har såpass kontroll at jeg tar sjansen på å flytte ut noen staudepotter. Skal se om jeg får priklet i morgen. Det er i alle fall på høy tid når det gjelder disse sju.

 For sikkerhets skyld fraktet jeg småplantene i kjølebagen. Tror ikke det var så mange kuldegrader i dag, men det er best å være på den sikre siden.
Ovnen og frostvakta fungerer utmerket i år også. Har satt temperaturen på 5 grader, men på dagtid når det er litt sol kommer den fort opp i tosifret nå.
 Godt snødekke har jeg hatt helt siden slutten av oktober, så jeg regner med at overvintringa av staudene har vært bra i år.
 Dekket til klematis og klatreroser i høst mest for å gjøre det litt vanskelig for elgen som beitet helt inntil husveggen i fjor vinter. Ingen ødeleggelser i vinter heldigvis.
Hadde egentlig tenkt å sette denne soppkassen inn i drivhuset nå, men den har frosset fast i bordet, så jeg må vente til neste mildværsperiode. Inneholder noen potter med staudefrø til stratifisering.