søndag 30. august 2009

Fin søndag

Deilig og varmt i dag og. 20 grader viste gradestokken midt på dagen, og nattetemperaturen er brukbar den og. Har ikke hatt nattefrost den siste tiden, og det er jo bra! Har arbeidet litt med trappa, og ellers bare kost meg i finværet.Hva heter nå denne igjen? Kjøpte den hos Dragland i sommer. Må vel bla litt tilbake og finne navnet. Tiarella 'Iron Butterfly' var det, ja.
Tanacetum balsamita -Balsamkrage har blomstret en god stund nå. Sikkert 150cm høy.


Cimicifuga racemosa -klaseormedrue

Alcea ficifolia hybr. -Sibirstokkrose starter blomstringa. Supert! Dette er min aller første stokkrose i blomst, og jeg har prøvd flere forskjellige opp gjennom årene.
Kuletistelen blomstrer. Skikkelig tøffing!
Sidalcea hybride -Silkekattost, som jeg kjøpte under tvil senhøstes i fjor, overrasket meg med denne blomsten i dag. Flere er i kjømda! Blir fin!
Fant navnelapp på denne i dag. Det er ikke høstfloks, som neppe rekker å blomstre her. Navnet er Phlox carolina 'Mäntsälä'. Synes den er kjempefin.
Har funnet lista over liljer jeg har skaffet meg de siste årene, lagt inn med bilde til og med, og jeg tror nok at denne er feilmerket, for jeg finner den ikke. Men pytt pytt, at den trives godt og sprer seg er det viktigste.
Denne har også kommet i blomst nå. Blekgul skjønnhet. Står heller ikke på mine lister, men det gjør ingenting. Herlig farge, og mye finere enn de hvite, som jeg egentlig hadde kjøpt. I ettertid har jeg funnet navnet:'Siberia'. Stemmer ikke med beskrivelsen fra Zimtrade, men jeg er superfornøyd med den likevel.