onsdag 15. april 2020

Mer bokashi

I dag fikk jeg bakset den andre og siste dunken med bokashi
inn i drivhuset, tømt den også i en av plastbakkene som jeg bruker 
til tomatplanter. Smart å oppbevare dem i drivhuset i vinter så kan de brukes til jordfabrikk mens jeg venter på sommeren.
 Matsøpla som jeg har samlet i vinter ser ikke spesielt delikat ut, og den lukter spy, men det går egentlig fint å tømme den og blande med jorda som tomatene vokste i i fjor. Med et godt jordlag på toppen forsvinner lukta ganske fort, i alle fall lukter det ingen ting av den bakken jeg fylte i går.  Blir spennende å se hvor fort søpla omdanner seg til jord denne gangen. I fjor tømte jeg bokashien ute i en pallekarm og omdanningen gikk utrolig fort. Det eneste jeg mangler er meitemark noe som det krydde av etterhvert i pallekarmen i fjor sommer.
20.april fikk vi endelig dra til hytta etter at det såkalte hytteforbudet pga koronapandemien ble opphevet. Store snømengder også der, så det ble en times måking før jeg kunne sette på vannet. Jorda var jo tint i kummen, og der nede fant jeg tre meitemarker. Tok dem med meg hjem og slapp dem ned i den ene jordfabrikken i drivhuset. Blir spennende å se om bokashienjorda utvikler seg forskjellig i de to bakkene.


Her skjer det store ting under overflata. Blir spennende å se hvordan omdanningen går. Tror nok at jeg vil grave litt undjerveis for å følge med.