lørdag 7. februar 2009

Nå har jeg endelig fått ut fingeren og sådd staudefrøene

Det er med skrekkblandet fryd jeg ser igjennom sålistene mine fra de siste årene. Alle plantene skal jo i jord på rett plass etterhvert, så nå er det på tide å bremse litt og få oversikt over alt jeg har sådd før jeg skaffer meg flere frø, har jeg tenkt -utallige ganger.
Noe har jeg likevel skaffet meg denne vinteren også, og nå har jeg fått frøene i jord. Ett par dager skal de få inne i varmen, før det bærer ut i frosten med dem . Må prøve å få gravd plantebrettet ned ved drivhuset. Snøen er så hard nå etter en periode med mildvær og påfølgende spikfrost, at jeg antagelig må finne fram spisspaden eller øksa for å komme ned til bakken.

Staudesådden:
262 Gress Gran Canaria
263 Allium fistulosum-pipeløk Frøboksen
264 Aristolochia baetica Frøboksen
265 Dactylorhiza majalis Ma
266 DICTAMNUS albus -Moses' brennende busk See
267 Fritillaria pyrenaica Ma
268 Fritillaria roylei Ma
269 Globularia cordifolia Ma
270 Iris sp., lysblå Frøboksen
271 Lathyrus latifolius -'White Pearl' -Breiskolm See
272 Lewisia 'Plum Purple', rosa Frøboksen
273 Leymus arenarius 'Blue Grass' -Strandrug See(Vokser vill mange steder. Er det samme sort kunne jeg ha spadd opp en liten rot i stedet for å importere frø fra Estland.....)
274 Paeonia veitchi v. Woodivardii Ma
275 Penstemon fruticosus scoulieri albusMa
276 Penstemon rupicola hybrid Ma
277 Penstemon sp Ma
278 Pulsatilla alpina ssp apiifolia Ma

Så har jeg sådd blodbeger av egne frø. Ikke for det at jeg behøver flere planter siden jeg har overvintret blodbegerpølsa i år også, men det kan jo være interessant å se om frøene er spiredyktige. Får alltids avsetning på plantene hvis de spirer og voker opp.

Nå er det skikkelig kaldt: 20,4 grader midt på dagen. Men sola varmet faktisk bittelitt, syntes jeg da jeg satt på verandaen en liten stund. Imidlertid ble turen med Kajsa veldig kort i ettermiddag, for etter en kilometer bet frosten slik i nesen at jeg måtte snu og pelle meg hjem igjen. Gleder meg til mildere dager!