mandag 16. juni 2014

En billedkavalkade fra i dag

Etter ett par uker med temperaturer godt over 20, ja nesten 30 grader har det snudd og blitt skikkelig ufyselig. Fire grader, regn og vind i dag, så det var ikke særlig trivelig å være ute, men jeg har en del å gjøre før jeg er ferdig med våronna, så det var bare å hyre på seg.Og mye ble gjort, så nå er jeg snart ferdig slik at jeg kan dra på ferie til helga som planlagt.
Rosa løvetann

 Har bare ett epletre i blomst i åer og etter at elgene raserte de andre forrige vinter, men fikk en kvast epleblomster hos en kjenning og har bestøvet etter beste evne. Håper det funker!

 Har fjernet ett par trillebårlass med kjerringrokk, krypsoleie og geitrams fra Hansa-hekken, som forøvrig frøs kraftig ned i vinter, merkelik nok. Ja, ja, den tar seg vel opp igjen.
 Primula under ett av de unge epletrærne
 Ferdig med kjøkkenhageflekken -og barnehagen. Kjørte på torv fra Hestesenteret, og regner med at det ble en fin blanding.
 Mange døde rosegreiner i år, for det meste takket være den uvanlig store museaktiviteten under snøen i vinter. Greiner som ble ringbarket får ikke næring, visner og dør. Skal lage bål og brenne alle kvister med torner.Det blir en god del fra hagtornhekken også, men så langt har jeg ikke kommet ennå.
 Snurrig plante som sprer seg med utløpere. Fått hos Magnar.
 En Meconopsis som jeg ikke husker navnet på i farten.
M. quintuplinervia er navnet. Takk, Wiggo! 
 Endelig trillium! Tror den har blomstret i snart to uker og er like fin!
Noen flotte tulipaner
 Første Trollius i blomst
 Hvite dupper har blomstret lenge, og har blitt svær. 
 Dicentra 'Bleeding Heart'
 Anemone sylvestris 'Flore Plena'. Må passe på at den ikke brer seg ut altfor mye. Synes den dukker opp både her og der nå. Men flott er den!
 Sådde tusenfryd i vinter og har endelig plantet dem ut under rødbjørka

 Ny busk: Hvit syrin
 Cosmos
 Gudeblom ved dammen
 Yess! To av eikene fra Astrid Lingrens hage lever i beste velgående!!!
 Epleblomst
'Louise Bugnet' i et hav av vassarve.....
Håper den liker seg like godt som søstera, 'Therese'