fredag 4. mai 2012

Snø + blomster = vår! :)

                                                 Se der, ja. Innimellom epletre og rosenbusk kommer det opp noen krokus. To blomster først i mai, mens sneen fremdeles dekker mesteparten av hagen er et mirakel!:)
Mine trofaste scilla siberica åpner seg endelig. Noen er fra min første hage, altså fra 1981.
Martagonlilje fra to år tilbake. Har tydeligvis fått sideløker. Så bra!!
Burde egentlig blitt glad for at alle liljer i hagen trives og sprer seg, men denne er feilmerket og ikke slik jeg hadde bestilt. Ren orange uten stasj av noe slag. Men det rører meg at den er så livskraftig og tydeligvis er villig til å spre seg kraftig med sideløker. Må nok finne noen gode naboer til dem heller enn å ergre meg over at de ikke passer inn. Er jo egentlig veldig glad i varme farger, så det skulle jo ikke være så vanskelig hvis jeg anstrenger meg litt.
Busknellik assorterte farger i god form.
                   Auriklene er alltid klare til å sette i gang sa snart snøen forsvinner. Gleder meg til fargeprakten om noen uker!
Hvit klematis 'White Lady' og klatrerosen 'Polstjärnan' har klart seg godt og har fine knopper i sørveggen.
Tok siste runden med snøfreseren i dag Nå er det kun et lite islag igjen i hagen. Måtte det bare bli noen varme dager framover nå...!
Buskrosene reiser seg etterhvert som snøen slipper taket. Finlands Vita Ros nærmest.                       I drivhuset er det varmt og godt. Blomstererter og ringblomster spirer nå.
Ringblomster 'Flashback' mix fra hagen min sist sommer. God spiring på frøene mine. Det er alltid spennende og noe usikkert om egeninnsamlede frø er modne, men har aldri opplevd at de ikke har vært spiredyktige.

Sekken over rosen Aïcha tok jeg vekk her om dagen, for nå er det neppe tele ved husveggen, men ellers i hagen er det farlig for busker som blir narret av sola og vil begynne veksten. Slengte sekken over rosen 'Ritausma' som nettopp har dukket opp av snøen. Fine skudd, som må vente litt til før de begynner å skyte.