søndag 4. oktober 2009

Fin avslutning på høstferien

Ikke noe drømmevær de fire dagene, men jeg er likevel fornøyd med at regnet tok slutt, og at himmelen ble blå og klar igjen. Har fått vasket vinduene og satt inn de fleste pellisene. Herlig å få dem i vinduene igjen.Måtte bare gå inn og hente kameraet da denne puslete grønnfinken bare ble sittende og se på meg da jeg kom ut på verandaen i morgensolen i går. Er nok ikke helt i form, stakkar, siden han ikke rømte unna. Håper den klarer seg gjennom den tøffe tiden vi går inn i nå.
I helga var vi på hytta. Der var det nesten like kaldt der som heime, men uten snøen som vi ble velsignet med her om dagen, og som enda ligger der.
Laksetigerlilja 'Tigrinum Salmon' har vært fin, og har noen få blomster igjen.
Tigerlilja blomstrer fint nå, selv om den ser bra frosen ut. Denne kommer fra noen bulbiller som jeg strødde i bedet for to-tre år siden. Synes disse liljene er flotte.
Kajsa Linselus ble med på dette bildet, ser jeg. Ja, det er ikke annet å vente...-hun er jo alltid i nærheten...
Ikke mye liv igjen i blomsterstampen, men det jeg undrer meg over er at mellom stivfrosne blomkarse, blomstererter og lobelia står en myk og levende blodbegerplante. Har den en slags frostveske i vevet sitt, tro?
I natt var temperaturen nede i 9 minus, mens det var opp i 4 på dagen. Har ryddet vekk hageredskaper og tømt noen krukker. Håper på mildvær igjen slik at jeg får avsluttet hagen før vinteren kommer for godt.