søndag 6. oktober 2013

Klematisblomstring i oktober

Da elgene raserte klematisene i vinter var jeg ganske sikker på at jeg ikke ville se blomster i år, men nå, etter at de har vokst helt opp til taket igjen, har to av dem faktisk begynt en forsiktig høstblomstring. Trivelig med litt farger nå som det meste er orange, gult, brunt eller svart!
Clematis alpina. Tror ikke jeg har hatt noe annet navn. Fine blå blomster med lange kronblader.
Clematis macropetala 'Pink Flamingo' heter denne. 
 Så venter jeg på at kinasøten 'Borge' skal åpne seg. Tror det er best at jeg flytter den til neste år slik at den muligens kan blomstre litt tidligere. Nydelige knopper!
 Denne er muligens en ettårig cortusa. Sprer seg beskjedent med frø, og tåler noen minusgrader, så den holder på enda.
Denne helga har vært ei skikkelig ryddehelg. Vi har sortert, satt på plass eller kastet ting som har havnet på feil plass i løpet av sommeren. Nå kan vi kjøre bilen inn i garasjen hvis vi skulle få behov for det. Og det kan skje før vi vet ordet av det. De lette regnbygene i dag kom som snø på de høgste fjelltoppene. Grøss! Best å ikke se den veien!
 De siste pottene vasket og klar for vinterlagring.
Jeg har også ryddet og hengt opp redskaper i skuret mitt, tatt en runde i hagen og tatt opp plantestøtter, sortert og lagret undervanningsmatter og fiberduk.
 Ryddet og vasket i drivhuset. 
Nå er jeg nesten klar for vinteren.
Det ble så stilt i hagen etter at jeg tok inn fiskene og fontenen i forrige uke, men likevel beholder jeg benkene så lenge det går an å sitte ute.
Bare 6-7 grader i dag, men fint likevel. Det er bare å kle godt på seg:-)