torsdag 25. juni 2009

Har vært hos Dragland i dag!
Hadde et nødvendig erend til Harstad i dag, og siden vi har ferie og god tid, pakket jeg kallen og hunden i bilen i morrest med beskjed om at vi skulle til Grytøya etterpå. Kort fergetur, og så var vi der. Flott med en gartner som vet hva han holder på med og som tar så til de grader vare på kundene sine. Gikk flere runder med ham selv om jeg ikke skulle ha så mye. Disse sukkertøyene fikk jeg med meg. Fra venstre: Heuchera 'Orbridian', 'Iron Butterfly', 'Palace Purple' og 'Jade Cross' foran.
Har bestemt meg for å plante en hekk på sørsiden av huset, som dessverre er baksida, og hittil lite pent for å si det mildt. Litt motvillig solgte han meg 'Hansa' som var det jeg ville ha, men siden de enda lå på kjøla som barrotplanter fikk jeg en bunt på kjøpet for sikkerhets skyld. Litt seint, men optimist som jeg stort sett er tror jg det går utmerket. Graver grøft og planter i morra. Noen bilder fra hagen min i kveld
Tror dette er en iris (h#&!! skjura!). Lurer på om den er syk eller om der er en variegert. Står sammen med helgrønne søsken. Sådd for to år siden. Spennende!

Svaner dukker opp sammen med Meconopsisen ved dammen. Vakre akeleier!

Hadde gitt opp denne i fjor, og så er den plutselig i blomst! Herlig!
Den mystiske planten er altså bispelue. Bittesmå blomster under vakre blader.Mertensia og pinseliljer.Første geranium i blomst i dag. Lappløs, selvfølgelig. Tror jeg gir opp identifiseringa!
Sitrongul iris. Navnelappen er ikke forsvunnet på denne, så i morra vet jeg hva den heter. Første iris i blomst i min hage i år. Iris bloudowii.