tirsdag 17. februar 2009

Prøver med nye frø

Det er ille når de små spirene blir spist opp, og jeg har prøvd å fange synderne i en liten kork med øl i potta. Ingen snegler, men derimot noen bittesmå vesener som jeg måtte bruke lupe for å studere. Ligner litt på svarte bladlus eller edderkopper, og de gnager jo ikke på planter, så de ble frikjent (post mortem). Ikke rart om det kom snegleegg inn med pellispottene i høst, for det krydde av små hagesnegl på slutten av sesongen. Selv om jeg plukket dem vekk når jeg oppdaget dem er det opplagt at noen ble med inn. I helga vasket jeg alle pottene etter at de hadde stått i vann en stund. Tror ikke at det hjalp noe særlig, men jeg tok det som en første vårpuss på pellisene. Klippet samtidig vekk visne stilker og blader.
Nå har jeg vært og snakket med den lokale gartneren, og han mente også at jeg måtte ha fått små sneglebarn i spirepotta. Ikke annet å gjøre enn å prikle de 2 1/2 spirene som er igjen over i ny jord og så på nytt hvis jeg ville ha flere planter. Han hadde heldigvis rette sorten frø, så nå har jeg sådd på nytt.
Fint og klart vær for tiden, men litt kaldt enda selv om sola varmer stadig litt mer. I dag kom den inn klasseromsvinduet klokka 9. Herlig!

Impatiens walleriana 'Tutu' -Flittig Lise, fylt, fargeblanding Sådd på nytt 17/2