torsdag 14. mai 2009

Endelig min tur!

Der kom sommeren (innom som snarest?). Av med skinnjakke og dongeri og på med shorts og t-skjorte og ut i hagen etter jobb. Rusket opp og fjerna en del lauv i bedene, klipte vekk stygge blomsterstilker og blader fra i fjor, og opp dukket både det ene og det andre. At det kan gå så fort fra snøen ligger til det begynner å sprette og blomstre forundrer meg hvert år.
Tror faktisk at dette er hasselurt som jeg fikk hos en hagegal i fjor sommer. Var usikker på om den ville klare seg her, men det gjør den tydeligvis, -forutsatt at det er den, da.
Primula nivalis begynner blomstringa nå. Kjøpte den hos Dragland i fjor. Sender ut en mystisk -og ikke særlig god duft. Men jeg ville gjerne ha den likevel, siden jeg i flere år har ergret meg over at jeg var så dum at jeg ikke tok med meg en bit fra den forrige hagen min da jeg flyttet. Sådde en primula med samme duft(lukt) i 1991, men såvidt jeg husker var den ikke riktig så blå. Gikk mer mot rosa. Kanskje det fins flere fargevarianter. Eller kanskje jeg husker feil.... Lukten er iallefall den samme.

Plenen er nesten ferdig raket nå-dvs vi bruker Mantisen så støvfokket står. Mye bedre for armene enn ved bruk av riva. Det begynner å grønnes. Sukk!