lørdag 17. september 2011

Sommerblomstene mine
I denne plantepølsa ved inngangsdøra har jeg plantet sommerfloks, fylte og enkle petunia og revehale. Synes det ble en artig dekorasjon som endret seg hele tiden etterhvert som plantene utviklet seg i løpet av sommeren.
                     Petunia og revehale Amaranthus sp. 'Magic Cascade' Denne kombinasjonen synes jeg ble nydelig.
 Alcea ficifolia er vel toårig og lever antagelig ikke neste år. Rekker heldigvis å blomstre i år også.

 Sommersolhatt Rudbeckia 'Cherry Brandy' blomstret veldig sent i fjor, sikkert fordi jeg hadde plantet den på feil plass. Denne gangen plantet jeg dem i solveggen, og det hjalp godt, for de har blomstret lenge.
Malva sylvestris 'Zebrina'. Denne kom ikke til sin rett i sommer. Av en eller annen grunn ble den fineste stående i pallekarmen, men det er en flott plante som har blomstret hele sommeren, og som enda nå midt i september står stiv og strunk i full blomst. Denne vil jeg ha til neste år også.
Bedet på nordsida, som er fronten av huset. Matrem, ringblomster og gammeldagse slyngende petunia, 'Old Wining' tror jeg de heter. Liker disse fargene.
                                  Innimellom står det noen sommerfloks med sarte farger.
 I forkant har jeg -for første gang- plantet ageratum. Denne heter 'Blue Mink' og har blitt en favoritt som  jeg absolutt ha til neste år. Hadde ikke trodd at jeg ville like den noe særlig, men i sommer har jeg virkelig fått sansen for den. Nydelig plante, som jeg dessverre ikke har plantet tett nok denne gangen. På solsiden av huset står forresten noen rosa ageratum som er skikkelig trasige. Tåler kanskje ikke sol. Bleke og triste.
Disse petuniaene vil jeg svært gjerne ha igjen. Hengende med sarte pastellfarger. Fra Frøboksen på Hagegal.

                            Blodbeger. Har hatt denne i flere år, men har også noen som jeg sådde i vinter.                Nydelig plante som jeg skal ta inn i år også.

Er blitt veldig glad i petunia. Denne er artig, synes jeg. 'Glorious' heter den. Gult og skarp rosa er farger som kler hverandre godt.
I sommer har jeg prøvd Zinnia, som jeg synes er vakker på bilder, men som jeg ikke har trodd ville passe hos meg siden den vil ha det varmt, noe som jeg absolutt ikke kan garantere. Denne sommeren har jo vært varm i massevis, men jeg tror nok disse vil ha det enda bedre. Blomstene er fine, men det skjedde veldig lite i løpet av sommeren. Noen få nye blomster har det blitt, med stort sett synes jeg plantene har stått uten at det har skjedd noe særlig. Tror ikke jeg prøver denne flere ganger.

Været: Nå ER det høst. 10 grader og regnbyger hele dagen. Lauvet faller. Sukk!!