fredag 17. april 2009

Vår i vinduskarmene og på planterommet


Nå har jeg begynt å prikle litt. Her er noen fine petuniaer.


Disse står på vent. Må vokse litt mer først.


Blodbegerpølsa mi avgir stadig flere stiklinger. Disse plantene går inn i sin tredje sesong og er like vitale.


Herlig knopp på kraftig pellis


Nå blomstrer pellisen jeg lurte med meg som liten stikling da jeg var på Gran Canaria i vinter.


Blad og blomst av yndlingspellisen min. Storvokst mintduftende pellis som jeg må stryke handa mi borti hver dag. Blomstrer for første gang hos meg.

Var på Finnsnes i dag, og tok en tur på Solblomsten mest for å snøse litt og glede meg over våren der inne. Kjøpte med meg to surfinastiklinger med navnet 'Pink Vein' til 20 kr pr stykk. Så fikk jeg velge meg en gul potteplante alldeles gratis. Hyggelig og overraskende! Heldig er jeg som elsker gult året rundt og ikke bare i påska!
Nytt snøfall i går etter at jeg så smått begynte å kikke etter vårtegn på stadig større barflekker i hagen min. Ja, ja, slik er nå en gang april på mine kanter. Ikke noe å gjøre med det, annet enn å ergre seg litt og rette blikket optimistisk framover. Det blir jo bart her og etterhvert. Ikke mye snø igjen, forresten, og den som ligger er temmelig råtten, så den forsvinner fort når det blir høyere temperatur.
Har forresten klippet noen greiner på epletrærne som kom for nært husveggen i fjor. Nå står de i en vase på stua. Kanskje det blir epleblomstring om noen uker!
I morgen setter jeg ovnen inn i drivhuset og fyrer opp. Nå er det på tide.