onsdag 22. juli 2009

Hjemme igjen, -og det er godt!

Deilig med to uker i mitt favorittferieland, Tyrkia, men etter å ha svettet i 35-40 grader var det svalt (egentlig iskaldt) og godt heime i nord. Var litt engstelig for småplantene mens jeg var borte, men vannehjelpa og vårherre sørget for både nok vann og lite varme, så alt har klart seg fint. Nå er plenen klippet, og vannsprederen har stått på i to dager, så nå kan vi gjerne reke litt igjen. Det fine med lav temperatur er at blomstringa varer lenge, så denne gangen har jeg ikke gått glipp av noe såvidt jeg kan se.
I dag har temperaturen steget til 15 grader og vel så det, så nå er det deilig å være hjemme. Aquilegia 'Nora Barlow', såvidt jeg vet. Vakker!!
Mystisk plante, som jeg MÅ ha sådd og plantet ut selv siden det står tre i lag. Lappen er borte, og jeg aner ikke hva det er. Virker som at den vil klatre, for den snor seg rundt naboene.

Nydelig akeleie. selvsådd, og blomstrer for første gang hos meg.

Akeleiefrøstjerne. I fjor knakk blomsterstilken i vinden og jeg tenkte på å flytte den i vår, men det ble med tanken. Fiin!
Akeleie igjen. 'Black Barlow' -trur eg.

Flott akeleie som blomstrer for første gang hos meg. Lappløs, men skal tro om det ikke er 'Clematidea'.??
Meconopsis. Har aldri hatt hvit før. Fine greier at den ikke blomstret fra seg mens jeg var borte.
Liten oversikt fra de gamle rugosaene.
Dambedet. De seks gullfiskene var forresten overlyklige da vi kom hjem. De er nærmest handtamme nå.
Storbedet. Heucheraene på snippen blomstrer flott, men må antagelig flyttes litt innover. Trodde ikke at de ville bli så svære.