torsdag 13. august 2009

Noen augustbilder

Nå er det frodig i storbedet. Heucheraene har blomstret i ukevis, og er like flotte enda.
Hengepellisene trives godt i verandakassen. Ble kanskje litt mye rødt her, men, men.
Stor overraskelse. Denne klematisen, som jeg kjøpte gjennom hageselskapet for to år siden, har aldri blomstret før, og jeg trodde den var død da den plutselig dukket opp ved rosebuen. Bra!!
Slik kan det gå når man er så heldig at man får hente hestemøkk til jordforbedring. Beholdt noen av stråene som kom opp og nå ser det ut til at jeg får nok til ett par julenek iallefall. Artig!
Den kvite delphiniumen er utrolig vakker med sine svære blomsterspir. Men til neste år må jeg huske på å støtte dem opp i tide, for de fikk problemer med å holde seg oppreist i det kraftige regnet vi hadde her om dagen.
Denne campanulaen fikk støtte av ris på forsommeren og står oppreist og flott. I fjor krøp den etter bakken...... Campanula persicifolia 'Alba'- Fagerklokke. Sådd for ett par år siden. Nydelig klokke!
Nyanskaffelse med blomster i en skarp rosafarge. Kanadisk klatrer. 'William Baffin' er navnet. Mer herdig enn 'Polstjernan' sier Dragland på sin nettside. Skulle tru at den vil klare seg og bli flott hos meg da, for nå er 'Polstjernan' tre meter høy etter samme veggen. Blir spennende til neste år!
Denne er også ny i år. Rugosaen 'Ritausma' er full av roser og knopper og dufter deilig. Håper
den klarer seg her hos meg.
Temperaturen har falt dramatisk de siste dagene. 15 grader og regn i luften akkurat nå. Men jeg skal ikke klage etter tre uker med knallvarme. To uker i Tyrkia, ei uke på hytta og ei uke i Lofoten har vært fin avkobling i sommer. Nå går det mot slutten av ferien, og det er bare å brette opp armene og ta fatt. Ja, ja.. Sukk!