mandag 9. april 2018

Det våres i drivhuset

Når snøen fortsatt ligger metertykk, og fortsatt vil ligge en god stund til, er det herlig å ha et drivhus i hagen der jeg kan pusle med plantene mine. Kjøpte noen stiklinger av superpetunia, hengepelargonia og bacopa for en stund siden, og i forrige uke satte jeg dem ut i drivhuset. De første nettene var nattetemperaturen minus 17 grader på det kaldeste, så det var med stor spenning jeg sjekket forholdene morgenene etter. Har frostvakta på 12 grader, og lager et telt over plantene med varmeovnen under, og hittil har det heldigvis gått fint med en minimumstemperatur på 5 pluss på det laveste. Mye fint vær på dagtid, så da går temperaturen fort opp i over 20, så da er det godt og varmt der inne.
 Har tatt stiklinger av alle kjøpeplantene, så de er ikke så store enda, men det er jo lenge til utplanting 10. juni, så vi har god tid, og jeg satser på mange planter av disse.
 I helga hadde jeg mange hyggelige timer der inne mens jeg priklet de fleste av sommerblomstene jeg har sådd inne i vinter. De ser ut til å ha klart omplantinga svært godt, heldigvis.


 Her har jeg sådd flere sommerblomster, bl.a. tagetes, ringblomster og middagsblomster.

 Har altfor lite drivhus, og altfor mye rot...
 Stor forskjell få temperaturen under taket og en halv meter lenger ned, der plantene står.
 Lurer på om pumpa på lukeåpneren er noe defekt, for luka åpner seg ikke så veldig høyt. Må kanskje kjøpe ny? (Det straffer seg å ikke skru ut pumpa for vinteren...)
 Frostvakta er innstilt på 12 grader gjennom døgnet, og det funker veldig fint.
Namdalsrosa, som egentlig er plantet utenfor drivhuset, men som lurte et skudd inn i varmen for noen år siden begynner å bli litt for stor for det lille drivhuset mitt, og jeg har kuttet vekk en god del greiner. Den begynner å våkne til liv nå ser jeg, og har mange fine skudd på greinene. Ute sover mora som er bare halvparten så høy og langt fra like blomsterrik om sommeren.

                       I dag kom pakken med åtte barrotstauder fra Garden Living. Flotte røtter, og alle med friske skudd. 

 Plantet i dype potter og satt på drivhusets kjøligste sted, på gulvet og utenfor teltet av fiberduk som jeg hver kveld legger over sommerblomstene i hyllene over.
Gleder meg til å se disse i blomst til sommeren, og håper jeg får beholde dem i hagen i mange år.

Geranium 'Dragon Heart’' 
Geranium hybrida ’'Ann Folkard’' 
Geranium 'Sirak'
Helenium 'Sahin's Early Flowerer’'
Iris sibirica 'Paprikash' 
Phlox maculata ’'Alpha’'
Phlox maculata ’'Natasha’' 
Phlox maculata ’'Schneelawine’'