søndag 30. mai 2010

Nye stauder

Heldigvis er det litt mer liv i staudebedene enn det så ut til for ei uke siden, selv om jeg fremdeles tror at mye har strøket med i vinter. Eneste storkenebb som kommer fint foreløpig er utrolig nok 'Summer Skies' som jeg trodde var litt mer sart enn mange av de andre. Mulig at det skyldes plasseringa ved husveggen hvor det ikke låg is i vinter.
Nye nebber innkjøpt. Tror ikke jeg har hatt eller sådd akkurat disse, så skulle noen av de gamle vise seg å være i live blir samlinga bare enda større.

Geranium himalayense 'Plenum' Praktstorkenebb 40cm
G. endressii  Høststorkenebb 30-40cm
G. maculatum 'Espresso'  Brunrødt bladverk 30cm
G. macrorrhizum  'Ingwersen's Variety'  30cm
G. cinereum 'Ballerina' 15cm
G. x magnificum Julistorkenebb 50cm

Campanula lactiflora 'Loddon Anna' Melkeklokke

Rosene har stort sett klart seg bra selv om de sto med grønne blader da snøen og vinteren kom. Men noe svinn ble det nok.  Klatrerosa 'Polstjärnan', som var 3m høy, måtte jeg klippe ned til ca 30 cm.'Ritausma' har ingenting levende over bakken, så den klippet jeg helt ned, så får jeg se om den er helt død eller om det kan dukke opp friske skudd fra rota i sommer.
Må vel egentlig si meg fonøyd tross alt.

Fint å pusle ute i går i behagelig shortstemperatur. I dag er det kjøligere, og vi har vært på sykkeltur ned til elva. Kajsa koste seg i leira i vannkanten og ligger nå nybadet og slumrer.
Har planer om å flytte rips- og solbærbuskene i dag. Får se.....