søndag 8. mai 2016

Snøfritt!

Plutselig er hagen snøfri, og vi har ryddet sånn høvelig i bedene, og raket plenen etterhvert som den har tørket opp. Det ser alldeles flott ut med både stauder, busker og plen. Mye mose på plenen, riktignok, men den er jo myk og god, og ikke minst grønn, så jeg er godt fornøyd så langt. Har satt ut benkene, så nå kan jeg sette meg ned litt innimellom arbeidsøktene :)


 Kveldssolplassen min som aldri har blitt stelt og brukt. Nå har jeg fjernet steindeponiet, spadd opp gresstuene, jevnet ut og sådd gressfrø. Her kommer en ny benk til sommeren.
Nesten uvirkelig vakker er denne Iris Katharina Hodgkin. Så innmari glad for at den liker seg her og attpåtil formerer seg pittelitt.
Corydalis ettellerannet. En pitteliten miniatyr av en blomst, men livskraftig og kommer igjen og igjen hvert år.
 På sørsida kommer det opp gamle tulipaner mellom scillaene. Noen av dem er den vakre, fylte 'Angelique' som ser ut til å bli like kraftig med gamle løker. Spent på hvilke andre tulipaner som dukker opp. I fjor høst satte jeg ingen tulipanløker, så de som kommer nå er altså flerårig uten at jeg har gitt dem noen spesiell behandling. Spennende!

 Ser ut til å være en frynsetulipan. Gleder med veldig til blomstringa!
 Maigull ved dammen. Søte små blomster som jeg angrer på at jeg plantet for mange år siden. Sprer seg noe grusomt med jordstengler, og umulig å bli kvitt.
 Yndlingen min, Primula calderiana kommer med massevis av blomster i år. Gleder meg!
 Noen bilder fra drivhuset. Flotte primulaer blomstrer for andre gang i år.
 Tomatplanter
 Skaugumbegonia

 Nypriklede tagetes og ringblomst, og nyspirte blomstererter

Blodbegerblomstring snart

Huff, etter flere dager med varmt og fint vær har det vært skikkelig ufyselig i dag. Var på hytta i helga og fikk ordnet litt i hagen der og satt ut båten min. Kajsa var henrykt over å få ta en liten tur med redningsvest og fiskestang. Vi fikk fire torsker som vi slapp ut siden de var under mitt kritiske minstemål. Lover egentlig godt for sommerfiske!