tirsdag 19. april 2011

Det våres

                                    Litt påskepynt må man jo ha.
Ble så glad da jeg fikk pakke fra AaseG i dag. Godt å få erstatning for tomentosumen so jeg mistet i fjor. Herlig pelargonium med duftende lodne blader som jeg stadig må stryke på. Håper den roter seg greit.
Denne kurven med petunia og blodbeger som jeg tok inn og satte på planterommet i fjor høst etter at de hadde overlevd det første snøfallet har vokst godt og satt mange blomster allerede. Så det er altså måten å gjøre det på hvis jeg får spesielt fine petunia av fargeblandingene som jeg ofte sår.
Blodbeger i pølsa si. Har allerede fått noen bleke blomster. 4 år gammel nå, så jeg er spent på om de greier å blomstre like fint som før i sommer også. Det kan ikke være mye jord igjen i pølsa nå. Den er så hard at den vel inneholder mest røtter. Må vel være flink å gjødsle slik at plantene får nok næring.
Kjøpte denne ovnen på Byggmix her om dagen. Tåler vannsprut og er prikk lik en jeg så på et gartneri som også selger utstyr til drivhus. Eneste forskjellen var fargen og prisen. Betalte 400 for denne, mens de skulle ha rett oppunder 2000 på gartneriet. Utrolig!
Haugen begynner å bli bar, og jeg synes jeg kan skimte noe sprett der borte. Kanskje påskeliljene har kommet opp? Har ikke mot til å grynne gjennom snøen for å sjekke.
Men på baksiden av huset, som vender mot sør har snøen forsvunnet i en bortimot to meter bred stripe. Og der er det full vår. Tulipaner, scilla, liljer og en av peonene spretter. Herlig!!Poppiusrosen har fine, røde knopper, og sannelig har den kommet med et lite blad allerede. Det var tidlig!
Nydelig vær i dag etter flere dager med nedbør og vind. Det ble en fin skitur på fjellet på smørefrie ski.
I morgen drar vi til fjorden og blir der resten av påska. Skal bli fint!

God påske!