torsdag 27. september 2012

Høstferie og løkplanting

I dag var det en fornøyelse å være ute i hagen. Sol og fint, men absolutt høsttemperatur. Forresten var det ikke stort varmere i sommer, ser på termometeret at det var 9 grader i dag. Og med Devolden under var det varmt og godt å være ute. Minus 3,5 i natt, så jeg måtte vente til jordskorpa hadde tint opp i 12- tida med å plante. 
Litt kompost, fullgjødsel og beinmel i plantehullene, og så var det bare å få løkene ned i jorda.
Her er løkene som skal glede meg til våren. I år ble jeg så lei av vanlige enkle tulipaner som blomstret langt ut i juli på grunn av den sene våren og påfølgende kjølige sommeren at jeg bestemte meg for at skulle jeg plante tulipaner igjen måtte det bli fylte eller liljeblomstrende. I tillegg har jeg satt ned noen allium, hvite perleblomster og Puschkina.
Tulipa 'Red Shine'

Tulipa 'Marilyn'


Tulipa 'Horizon'
Tulipa 'Blue Diamond'
Tulipa 'Ice Wonder'
Allium nigrum
Puschkina libanotica, vårpryd og Muscari botrydoides 'Album', hvit perleblomst.

Under rødbjørka fjernet jeg gresset og markduken som jeg hadde klippet til og dekket med grus for noen år siden. Merkelig nok hadde bjørka sendt ut røtter fra stammen der det hadde blitt dannet jord av solsikkefrøskall fra fuglemateren som vanligvis henger der. 
Nå har jeg lagt noen fine, runde steiner rundt stammen, fylt på mer jord blandet med kompost, og lagt ned løker av Puschkina og kvite perleblomster. Det blir nok fint til våren!


I morgen drar vi til fjorden. Har lovt Kajsa at vi skal ut med båten. Hun gleder seg til å få redningsvesten på seg og sitte i framskotten og jakte på det som måtte dukke opp i vannskorpa. Ikke umulig at vi får fisk også, men det er egentlig ikke så viktig.
Søndag er båtsesongen over. Da tar vi den opp, går over den med høytrykksspyleren og tjorer den fast øverst i støa.
Så er det bare å glede seg til en ny vår mens vinteren stadig kommer nærmere.