lørdag 23. mai 2009

Denne primulaen husker jeg aldri navnet på. Selvsådd for noen år siden av noen lommefrø...(Hysj!)
Caltha ettellerannet. Fylt soleihov. Ny i fjor.Denne raringen dukket opp da jeg plukket vekk en haug med lauv i storbedet i går. Står med knopper allerede. Lurer på hva det er slags plante. Må være noe jeg skaffet meg i fjor sommer, for jeg har ikke sett noe slikt i vårhagen før. Spennende!
To ekstra fridager denne helga pga himmelspretten. Været har vekslet mellom strålende og varmt og mer moderat overskyet. Slengte ut litt gjødsel rundt busker og stauder i går, men plenen venter jeg med til det kommer regn igjen, og det gjør det nok i løpet av ettermiddagen.
I går fjernet vi jordbærplantene og laget plen der i stedet. Fikk et lass med sandblandet kompost på dumpa da vi var der med hengeren full av rivingsmaterialer fra taket. Jorda er ugressbefengt og fra i fjor og derfor gratis. Så ikke en rotbit, så jeg tror ikke den er så ille. Nå har vi blandet den med den gamle jordbærjorda, trakket, raket og sådd. Litt mer plen blir det, men nå blir det lettere å komme til den lille forhøyningen i bakkant som jeg skal gjøre noe med i sommer. t
Stakkars Blipp, som ble enkemann dagen før jeg skulle sette gullfiskene ut i dammen, har bare ligget under en stein og sturet hele uka, så i dag kjørte jeg til Finnsnes og kjøpte fire nye kompiser. Utrolig rørende å se hvor glad han ble da han oppdaget at han ikke lenger var alene i sin lille damverden. Nå svømmer de rundt, alle fem, og han som er størst er omsvermet og lykkelig igjen. Nå skal de få seg litt mat.