lørdag 27. august 2011

Storbedet - et lite tilbakeblikk

              Høsten  2007 fjernet jeg olderrøtter, vildrips og bringebærkjerr i utkanten av eiendommen, freset opp jorda og blandet inn kompost, hestemøkk og sekkejord. Kjøpte meg kompostkvern og brukte flis til stien som jeg laget samtidig.
2008. Plantene vokser og trives. Kanter med rullesteiner som jeg stadig graver opp i hagen. Fint å være selvforsynt med kantmateriale!
2009. Herlighet, så frodig! Godt fornøyd med resultatet, selv om jeg ser at en del planter må flyttes lenger bak i bedet.
2010. Ja, slik så det ut i fjor. Dette bildet er fra august i fjor. Slik kan det gå når is og vann herjer vilt i løpet av en lang, snøfattig og kald vinter. Noen få planter har overlevd, men rekker stort sett ikke å gjøre annet enn å danne blader i løpet av en kald sommer. Ikke mye stas her. Men heldigvis dukker mange frøplanter opp etterhvert, så arbeidet den sommeren går for det meste ut på å tynne ut planter som ser like ut. Mistet oversikten over hva som var hva etterhvert siden morplantene for det meste var borte.

2011. Etter en normal vinter med godt snødekke og attpåtil en unormalt varm og fin sommer er det frodig og fint igjen i storbedet. Luker stadig planter som det er for mange av, og er i gang med å flytte planter som har dukket opp på feil plass.
Har fylt på mer flis på stien i sommer.
                                                    Synes storbedet er skikkelig fint nå!
 Har gjort ferdig trinn to i sommer, og har plantet en del, men har enda god plass til flere planter.
Godt fornøyd nå!
Nå er det faktisk blitt ryddig mellom storbedet og drivhuset og jeg kan flytte kameraet til et område som jeg aldri har lagt ut på bloggen. Plenstripa har grodd godt til siden jeg sådde i juli.

Og finværet bare fortsetter! Bortimot 20 grader i dag og! Utrolig! Og nå har vi heldigvis hatt noen regnbyger slik at jeg slipper å vanne. Bra!