onsdag 26. august 2009

Fint vær igjen

Deilig å komme tidlig hjem fra jobb når sola skinner. Tror temperaturen var oppi 20 grader, -iallefall var det unødvendig med jakke så lenge sola var oppe. Pusla litt i bedene i solskinnet. Fjernet ugress og visne og stygge blader. Så gikk jeg ett par runder med Mantisen i 2. trinn av storbedet. Må nok kjøre på noe torv og kompost fra dumpa, for jorda er litt for kompakt enkelte steder. Mye leire!
Denne klematisen blomstrer hele sommeren og høsten, både på gamle og nye greiner. 'Brunette' heter den. og er minst tre meter høy nå. Trodde den var en alpina, men jeg har også sett den under et annet navn som jeg ikke husker i farten


Nå kommer de siste liljene i blomst etterhvert. Måtte de bare rekke det før det blir for sent!Denne fylte prestekragen står i potta si i barnehagen enda, men har likevel klart å blomsre. Skal plante den ut nå i høst. Den kommer til å bli flott!

To blomster på klematisen, og mange knopper som er klare til å springe ut. Ikke verst!
Aspargesen, som jeg sådd for tre år siden vokser og trives. Ett par, tre år til så kan jeg høste fra egen hage. Utrolig!
Fragaria vesca 'Sheila' blomster og produserer bær uavlatelig. Men nå må jeg være på vakt!
Disse har så godt som overtatt godsakene. De ligger og koser seg inni annenhver bær nå. Så nå plukker jeg veeldig forsiktig, og undersøker hver bær nøye før jeg putter den i munnen. Så langt har det gått bra -bank i bordet!
Det blir kanskje modne epler i år også.
Snart er ripsa plukkanes. Den er stor og fin i år. Nam mam!