fredag 3. oktober 2014

Løklegging

Det er ikke hvert år at jeg kan kose meg i sola når jeg legger løk, men i år slo finværet til akkurat når jeg var klar for første økt. Fikk pakken med tulipan- og påskeliljeløk fra Garden Living her om dagen, og hadde fjernet en god del sommerplanter som det ikke var noe stas med lenger, så haugbedet var så godt som klart. 

 Flytting av roser er vel ikke særlig gunstig på denne tiden, men måtte nesten fjerne en god del små hurdalsroser som dukket opp i fjor etter at jeg hadde spadd opp mesteparten av busken, -som så mye annet i hagen ble plantet midlertidig fordi jeg fant en ledig plass.....
 Kanskje klarer de flyttinga til pallekarmen. Hvis ikke så har jeg mora og søstera i god behold, så det er ikke så farlig.


Synes det er praktisk å markere nyplantingene med ringer av stein. Så vet jeg hvor jeg ikke skal grave mer i år.
Her er linker til og bilder av løkene:

Nå venter jeg på pakke fra Bakker. De er alltid veldig seine, men nå har jeg fått mail om at pakken er på tur nordover, så da dukker den nok opp snart. Håper bare været holder seg og at jeg slipper å plante i regn og sludd. -Eller snø...

7. okt kom pakken fra Bakker. Rim på bakken nå på morrakvisten, men fint plantevær. 50 løker med 'Princes Irene' og 'Purple Prince' skal i jorda i dag.